Click here to find out more!

AVUI.cat

Societat i tecnologia

Dimarts 4 de novembre del 2008

ERC i ICV, contra el copagament sanitari que proposa Geli

La consellera matisa que no és un debat que hagi reobert Catalunya, sinó que se n'està parlant en l'àmbit estatal. Els socis de govern del PSC no accepten la fórmula i demanen públicament que es busquin altres sortides

Agències

Barcelona
Ult. Act. 27.10.2008 - 17:02 hs

Ni ERC ni ICV acceptaran el copagament sanitari, o això diuen de moment. Ho han fet saber aquest dilluns, cada un pel seu compte, els dos socis del PSC en el govern català. Després que la consellera de Salut, Marina Geli, va plantejar ahir obrir un debat sobre el finançament i la sostenibilitat del sistema públic de salut i va dir que potser caldrà introduir alguna taxa d'ús dels serveis sanitaris, tant els republicans com els ecosocialistes s'han pronunciat sobre el tema després de les seves executives setmanals.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha retret a Geli que hagi proposat aquesta fórmula sense parlar-ne abans amb la resta del govern, i ha afegit que la consellera "ja sap que ERC no és favorable al copagament com a sistema de finançament sanitari, i sap també que té la possibilitat d'aplicar al seu departament mesures més austeres i eficients en la política sanitària".

Al seu torn, la portaveu d'ICV, Dolors Camats, ha advertit que el seu partit també s'oposa a la fórmula, proposada per Geli i avalada pel president de la Generalitat, José Montilla. Camats ha al·legat que es pot "racionalitzar" la despeses sanitària amb "altres mesures" sense que calgui "pagar per una visita mèdica", que no seria l'opció "més útil ni més idònia".

Paral·lelament, la consellera ha volgut matisar les seves paraules assegurant que el debat del copagament "no s'ha reobert a Catalunya", sinó que continua "en l'àmbit estatal". A més, Geli ha puntualitzat que malgrat la crisi no es resigna a "no tenir els recursos sanitaris adequats".

L'opinió del lector

28 opinions

Normes d'us

em sembla inevitable per tal de guanyar en eficiència, no només per obtenir finançament. Caldria estendre-ho a tot el sist. sanitari, no només visites, sinó també receptes. Això sí, els sociates, havent d'aprovar mesures així, queden ben retratats. Quanta parafernàlia hipòcrita!

pardal 28.10.2008, 11:42

Passa com en el tema de la "cacera de l´ós", on no s´escatimen mitjans (helicòpters, jeeps, etc. ) durant dies i si tu prens mal a la muntanya pretenen cobrar-te els cost de la "moguda" i et refreguen pels nassos que costa 3000 euros per un servei humanitari de mitja hora. Com diu en Sostres vivim en un país plè d´imbècils.

Pedró. 28.10.2008, 11:28

Em sembla que els motius que s´addueixen no són vàlids, doncs s´intenta penalitzar tots els usuaris de la Seg. Social, tant els que en fan abús com els que no. Si hi ha gent que va a "urgències" sense prou motiu, que se li faci pagar a ells la factura. No podem penalitzar tot el col. lectiu per uns quants aprofitats.

Pedró 28.10.2008, 11:22

Opinió | D'AVUI.cat

Francesc Puigpelat

Pagar per la sanitat?

Navega per les paraules clau

Marina Geli, Salut, copagament

PUBLICITAT

AVUI Paper Hemeroteca El lector informa Diccionaris

El meu AVUI: Vull registrar-me

PUBLICITAT

Corregir

tanca